Εθελοντισμός στα σχολεία «Όταν οι μαθητές δίνουν το παράδειγμα»

Εθελοντισμός στα σχολεία
«Όταν οι μαθητές δίνουν το παράδειγμα»

Λένε ότι οι μεγαλύτεροι δίνουν το καλό παράδειγμα στους πιο νέους. Όμως  στο  18ο γυμνάσιο και λύκειο της Αθήνας οι νέοι ήταν αυτοί που λειτούργησαν ως παράδειγμα για όλους μας. Μαθητές της 1ης και της 2ας Λυκείου, έκαναν επιδιορθώσεις και καθαριότητες στον χώρο του σχολείου τους.



Η εθελοντική αυτή  δράση οργανώθηκε από την ομάδα ΜΟΒ του Φιλοσοφικού και Πολιτιστικού οργανισμού Νέα Ακρόπολη με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Η δράση αυτή είχε διάρκεια 2 ημερών. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε ένα διαδραστικό σεμινάριο με θέμα τον εθελοντισμό. Μέσα από διάφορες ασκήσεις και παιχνίδια, τα παιδιά γνώρισαν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας. 











Γνώρισαν πώς μπορούν ομαδικά να ξεπερνούν δυσκολίες και εμπόδια σαν μικροί ήρωες της καθημερινότητας. 

Το σεμινάριο αυτό ήταν μια προσφορά της Νέας Ακρόπολης.

Την 2η μέρα ήρθε η ώρα της δράσης. Δόθηκαν οδηγίες στα παιδιά σχετικά με τις εργασίες και όλοι μαζί ξεκινήσαμε την δράση. 





Έγινε η μόνωση των παραθύρων από τα μέλη των ΜΟΒ, δράση απαραίτητη για να μπορεί να λειτουργεί ο 2ος όροφος του σχολείου που πλημμύριζε όταν έβρεχε. 





Επίσης μαζί με τα παιδιά πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός των τζαμιών στους χώρους διδασκαλίας.


Η δραστηριότητα τέλειωσε και αυτό που έμεινε ήταν το χαμόγελο των παιδιών. Ένα χαμόγελο που έδειχνε ικανοποίηση. Την ικανοποίηση ότι πρόσφεραν ένα κομμάτι του εαυτού τους, το πιο καλό και δημιουργικό για να βελτιώσουν το χώρο που καθημερινά ζουν, δείχνοντας με πρακτικό τρόπο ότι ο καθένας από εμάς έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο γύρω του.