Ο Καναδός τεχνίτης που μετατρέπει (βαρετούς) λευκούς τοίχους σε εξαίσια έργα τέχνης



Όταν ο τοίχος «ζωντανεύει».

Ο Bernie Mitchell είναι ένας τεχνίτης από το Ontario που ασχολείται με τη γλυπτική, το σχεδιασμό και το φωτισμό – όλα με τη μία. Δημιουργεί συναρπαστικά γλυπτά ζώων, πουλιών και μοτίβα με πρωταγωνιστή τη φύση σε απλούς (και βαρετούς) λευκούς τοίχους. Έκανε το πρώτο του πείραμα με την γλυπτική σε τοίχο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και από τότε έχει γίνει ένα πραγματικός καλλιτέχνης. Δεν είναι ο μοναδικός στο είδος αυτό, αλλά  σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Bernie έμαθε να επισκευάζει τον σοβά σε τοίχους. Μετά την τελειοποίηση αυτής της τεχνικής, άρχισε να χρησιμοποιεί στόκο και να δημιουργεί γλυπτά. Πειραματίστηκε με διάφορα υλικά, όπως το κριθάρι και το σιτάρι και χρησιμοποίησε την τεχνική της φωτοσκίασης ώστε το λευκό να τονίσει την εικόνα στα έργα του.

Δείτε περισσότερα άρθρα της κατηγορίας
"Φαντασία & Δημιουργία" πατώντας εδώ: 

Για τα υπέροχα κομμάτια του, χρησιμοποιεί αρκετά κοινά εργαλεία: μια σπάτουλα, ένα πινέλο και ορισμένες φορές ακόμη και ένα κουτάλι της σούπας. Εμπνέεται από την ομορφιά του φυσικού εδάφους και της χλωρίδας και πανίδας του τόπου του, του Καναδά.

Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο ’’Drywall Artist of the Year’’ του Trim-Tex. Θέλει να δημοσιεύσει ένα βιβλίο για την γλυπτική σε τοίχο και να διδάξει την τεχνική του σε όποιον ενδιαφέρεται.






Δείτε τον Bernie εν δράσει εδώ:


Δείτε επίσης: 

Πηγή: rise.gr