Ποιά μαστορέματα είναι καλό να αποφεύγουμε στο σπίτι;


Yπάρχουν κάποιοι που μπορούν να κάνουν όλα τα μαστορέματα στο σπίτι, όσο δύσκολο ή εύκολο είναι αυτό, χωρίς καμιά βοήθεια. Δυστυχώς, όμως, αυτοί οι άνθρωποι είναι ελάχιστοι. Όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται τη βοήθεια των ειδικών όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα ανακαίνισης στο σπίτι τους. Δείτε ποιες δουλειές δεν πρέπει να εμπιστεύεστε ποτέ στους κατά τόπους μαστροχαλαστές.

Ηλεκτρισμός 

Εκτός από το άλλαγμα λάμπας, όλα τα άλλα ηλεκτρολογικά προβλήματα του σπιτιού πρέπει να τα αντιμετωπίσετε με τον δέοντα σεβασμό, δηλαδή με τη βοήθεια ειδικού. Αν δεν το κάνετε εκτίθετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για ηλεκτροπληξία αλλά και την πρόκληση φωτιάς. Θέλει μεγάλη προσοχή όταν το πρόβλημά σας έχει να κάνει με το άτιμο ηλεκτρικό ρεύμα.


Πλακάκια 

Μπορεί να σας φαίνεται παιχνιδάκι το να τοποθετήσετε πλακάκια μόνοι σας. Άλλωστε, μοιάζει με ένα πολύ απλό παζλ, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Οι ειδικοί βάζουν μια καλή πρώτη βάση, μετράνε τις αποστάσεις και τοποθετούν τα πλακάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απόλυτα ίσια και επίπεδα.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΤΕΧΝΙΤΕΣ
Μ.Ο.Β 
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ 

Τοίχος

Αν θέλετε να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα που έχει να κάνει με τον τοίχο σας τότε θα πρέπει να εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό. Η τοποθέτηση τούβλων, η διόρθωση της σκεπής, κάποια διαρροή που ίσως παρατηρήσατε στον τοίχο σας δεν είναι προβλήματα που μπορείτε να λύσετε μόνοι σας.



Κλιματιστικά 

Τα κλιματιστικά θέλουν συντήρηση κάθε 6 μήνες με 1 χρόνο, αναλόγως τη χρήση που τους κάνετε. Μπορείτε αν θέλετε να προσπαθήσετε να τα καθαρίσετε μόνοι σας, να βγάλετε τα φίλτρα και να τα πλύνετε. Φωνάξτε όμως μια φορά τον χρόνο κάποιον ειδικό που να ξέρει πώς να το κάνει εύκολα και γρήγορα.

Υδραυλικά

Αν δείτε στο μπάνιο σας οποιαδήποτε διαρροή ή έχετε πρόβλημα με το καζανάκι ή την τουαλέτα σας, τότε καλό θα ήταν να καλέσετε έναν υδραυλικό. Η ανακαίνιση στο μπάνιο άλλωστε περιλαμβάνει όλα όσα δε θα έπρεπε να ασχολείστε: ηλεκτρισμό, υδραυλικά, πλακάκια. Αφήστε που κάθε φορά που κάποιος λέει "γιατί να καλέσω υδραυλικό;" καταλήγει με τρία δάχτυλα νερό στο πάτωμα σε όλο το σπίτι.

Πηγή: followme.gr